7. Newspaper Archives : [50] Community home page

Recent Submissions
 • UniKL MSI Sedia Jadi Pusat Kecemerlagan Automotif

  Kerajaan diminta mempertimbangkan permohonan Universiti Kuala Lumpur Malaysian Spanish Institute (UniKL MSI) untuk diangkat menjadi Pusat Kecemerlangan Automotif bagi mengembangkan industri tersebut terutamanya di utara tanah air.

  See

 • UniKL MSI Reka Produk Komersial

  Universiti Kuala Lumpur Malaysian Spanish Institute (UniKL MSI) bukan sahaja melahirkan penuntut yang menamatkan pengajian dengan keputusan cemerlang tetapi juga mampu menghasilkan produk yang boleh dimanfaatkan oleh masyarakat.

  See

 • UniKL MSI Rangkul Empat Pingat Emas

  Universiti Kuala Lumpur Spanish Institute (UniKL MSI) merangkul empat pingat emas dan dua anugerah khas pada pertandingan International Engineering Invention and Innovation Exhibition (I-Envex) yang berlangsung di Universiti Malaysia Perlis (Unimap), baru-baru ini.

  See

 • UniKL MSI Kongsi Keceriaan Aidilfitri Bersama Anak Yatim

  Meraikan Aidilfitri tanpa memakai pakaian baharu tentunya mengundang rasa syahdu terutamanya golongan kanak-kanak. Bagi yang berkemampuan tentunya tiada masalah membeli baju raya untuk anak masing-masing kerana kebiasaannya ibu bapa telah melakukan persiapan untuk pakaian hari raya sejak awal lagi.

  See

 • UniKL MSI Anjur Pameran Inovasi Eureka 2015

  "Sentiasa ada jalan untuk melakukan sesuatu dengan lebih baik, carilah..."

  See

 • The Jentayu Yakin Tawan Airbus

  Kesungguhan empat pelajar bersama-sama mentor mereka dari Universiti Kuala Lumpur (UniKL) kampus Malaysia Spanish Institute (MSI), Kulim, Kedah, memperkenalkan teknologi berasaskan minyak sawit untuk industri pembinaan pesawat, nyata membuahkan hasil apabila kumpulan mereka terpilih sebagai salah satu daripada&...

  See

 • Suntikan Inovasi Mantapkan Sistem Kawalan Kenderaan :Idea Pelajar UniKL Raih Pingat Emas, Anugerah Istimewa

  Suntikan inovasi yang dilakukan terhadap Sistem Kawalan Kenderaan Android bagi membolehkan pemandu kenderaan mengawal sistem kereta melalui telefon pintar yang dihasilkan pelajar Universiti Kuala Lumpur Malaysian Spanish Institute (UniKL MSI), Kulim, Kedah menerima pengiktirafan dalam Anugerah Inovasi Universit...

  See

 • Sasar Industri Berteknologi Tinggi :UniKL-MSI Meterai Perjanjian Bersama Tiga Industri, Dedahkan Pelajar Pada Awal Pengajian

  Universiti Kuala Lumpur Malaysian) Spanish Institute (UniKL-MSI) menandatangani memorandum persefahaman (MoU) bersama tiga industri berteknologi tinggi di negeri ini.

  See

 • Safeguarding the Future

  Universiti Kuala Lumpur, better known as UniKL, is a university wholly owned by Majlis Amanah Rakyat (MARA).

  See

 • Reologi-Magnet Dihasilkan Mampu Lonjak Industri Sawit :Kajian 3 Tahun UniKL MSI Pikat Sime Darby

  Kelapa sawit, pastinya tidak asing lagi bagi masyarakat di negara ini memandangkan tanaman komoditi negara itu ditanam secara meluas termasuk di sebelah lebuh raya utama yang menghubungkan kawasan Utara dan Selatan Tanah Melayu.

  See

Browse

Collections in this community